3/10/08

APPROACHES: Μουσικοθεραπεία & Ειδική Μουσική Παιδαγωγική

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως το πρώτο ελληνικό επιστημονικό περιοδικό αφιερωμένο τόσο στο πεδίο της Μουσικοθεραπείας, όσο και στο πεδίο της Ειδικής Μουσικής Παιδαγωγικής είναι πλέον πραγματικότητα:


APPROACHES: Μουσικοθεραπεία & Ειδική Μουσική Παιδαγωγική
(www.primarymusic.gr)


To APPROACHES εκδίδεται δύο φορές το χρόνο σε ηλεκτρονική μορφή και είναι ελεύθερα προσβάσιμο από τον κάθε ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα η οποία υποστηρίζεται ενεργά από την Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ).
Όραμα του APPROACHES είναι η συστηματική ανάπτυξη και προώθηση του επιστημονικού διαλόγου, η γόνιμη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, καθώς και η έγκυρη ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από τη δημοσίευση άρθρων και ερευνών σχετικών με τη μουσικοθεραπεία ή / και τη μουσική εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μέσα από τον ιστοχώρο του περιοδικού μπορεί ακόμη ο κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερώνεται για προσεχή δρώμενα (όπως συνέδρια και σεμινάρια), καθώς και να αναζητά άλλα σχετικά ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστοχώρους.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του APPROACHES:
www.primarymusic.gr, ή www.primarymusic.gr/details.php?lan=gr&id=70 (για άμεση πρόσβαση)
Το πρώτο τεύχος του APPROACHES πρόκειται να εκδοθεί την Άνοιξη 2009.
Σας προσκαλούμε να συμβάλεται στην ανάπτυξη του APPROACHES με τους παρακάτω τρόπους:
- αποστέλνοντας το άρθρο σας προς δημοσίευση (τα άρθρα μπορούν να είναι γραμμένα στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα),
- μοιράζοντας τις ιδέες σας μαζί μας, ή
- ενημερώνονας τους συναδέλφους σας ή οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο για τη λειτουργία του APPROACHES (προωθώντας απλά το παρόν email)

Με εκτίμηση,
Γιώργος Τσίρης
Επιμελητής Σύνταξης του APPROACHES